سرمایشی و گرمایشی

دمپر چیست ؟

انواع دمپر و نحوه کار دمپر بر روی دریچه کانال

دمپر و وظیفه آن در تهویه مطبوع

دمپر چیست:

دریچه ای فلزی یا شیر کنترلی است که هوای تولید شده توسط هواساز ، دودکش، BOX VaV ،  یا تهویه مطبوع را متوقف می نماید و عبور هوا را از طریق کانال که در سر را خود می باشد مدیریت می کند. یکی از بهترین کاربردهای Damper این است که میتوان سیستم تهویه مرکزی را قطع نمود و یا جریان هوا را به درون اتاق بلا استفاده قطع کرد و یا میزان کنترل درجه حرارت و سرمای داخل محیط را از طریق آن تنظیم و مدیریت نمود، اگر به دنبال خرید قطعات یدکی تهویه مطبوع هستید و یا میخواهید از قیمت دستگاه تهویه مطبوع در هر زمان با خبر شوید تا انتهای مطلب همراه ما باشید

تقسیم بندی دمپر از نظر تیغه های دریچه:

دمپرها همان طور که گفتیم از تعداد تیغه تشکیل شده اند که بر روی کانال یا درچه هوا نصب میشوند که مکان نصب دمپر  با کاری که انجام میدهد متفاوت می باشد، ولی تیغه ها در دمپر می توانند به صورت ثابت و بی حرکت باشند که به آنها دمپر لوور یا Damper louver گفته می شود. و همچنین تیغه ها میتوانند متحرک باشند که خود تیغه های متحرک همان طور که در ادامه بیان می کنیم به دو صورت دستی و اتوماتیک تقسیم می شوند.

نحوه کار در دمپر (Damoer):

روش کار در Damper را به دو صورت امکان پذیر می باشد که اول به صورت اتوماتیک و در درجه دوم به صورت دستی می باشد.

همراه ما باشید تا بیشتر شما را با انواع دمپر و نحوه کار دمپر در تهویه مطبوع و مزایای استفاده از دمپر آشنا سازیم.

روش کار دمپر دستی: در این نوع از دمپر دستگیره ای در بیرون کانال قرار گرفته است که با چرخاندن این دستگیره شما می توانید دریچه را به صورت کامل ببندید و یا میزان هوای عبوری از این دریچه را تنظیم نمایید.

دمپر اتوماتیمک: در این نوع از Damper که شامل پرده هایی هستند که توسط یک اهرم یا اینگیج به یکدیگر وصل هستند و در داخل یک کانال یا در یک دریچه قرار گرفته اند، در این نوع از دمپرها محوری که از موتور دمپر(Damper ) خارج می شود به یکی از پره ها متصل می شود و به وسیله این موتور میزان بازی یا بسته بودن دریچه ها تنظیم می گردد.

انواع دمپر از نظر کارکرد:

همانطور که میدانید Damper هم مدل و انواع مختلفی دارند که بسته به نوع دمپر محل نصب و وظیفه ای که انجام میدهد متفاوت است، همراه ما باشید تا انواع دمپر و کاربرد هر کدام را برایتان بازگو نماییم.

  1. کانالی
  2. دمپر بالانی یا بالانس دمپر
  3. فایر دمپر
  4. دمپر جریان معکوس
  5. دمپر ضد انفجار
  6. دمپر اتوماتیک

دمپر کانالی:

نوعی رایج از دمپر که برای تهویه مطبوع خانگی و صنعتی استفاده می شود، دمپر بکار گرفته شده در تهویه مطبوع و سرمایش و گرمایش محیط از طریق یک موتور که با برق کار می کند درچه ها را کنترل می نماید، نوع تجاری دمپر کانالی به جای برق به وسیله  خلاء و یا هوای فشرده کار می کند که هر دو موتور به وسیله یک کوپل مکانیکی به Damper متصل می گردد.

بالانس دمپر:

از این نوع Damper  در پشت فن هواکش به کار می رود و به آن نیز Damper  بادی نیز معروف است. نوع عملکرد به این صورت است که زمانی که فن در حال کار می باشد دریچه باز میشود و پس از خاموش شدن دوباره تیغه ها بسته و از عبور هوا جلوگیری میشود.

فایر دمپر:

از این نوع Damper  برای جلوگیری از عبور دود و آتش به مناطق دیگر جلوگیری میشود، این نوع از دمپر به که دمپرضد حریق یا ضد انفجار نامیده می شود در این دستگاه یک فیوز وظیفه پره های این Damper  را بر عهده دارد که از یک نوع آلیاژ خاصی ساخته شده است، نحوه کار این فیوز به این صورت است که زمانی به دمای بالااز از 74 درجه سانتی گراد برسد ذوب می شود و به وسیله فنری که در داخل این دستگاه قرار گرفته باعث بسته شدن دریچه یا پره ها می شود.

دمپر جریان معکوس:

اگر در دریچه جهت تیغه ها یا پره ها یکی در میان مخالف هم باشند به آن Damper  جریان معکوس نامیده می شود، در این نوع تنظیم هوا فقط در یک جهت انجام میگیرد، مثلا تنظیم هوا در یک جهت (ورود هوا به داخل ساختمان یا خروج هوا از ساختمان) این دریچه عمل می نماید.

دمپر ضد انفجار:

در طراحی این قطعه به طریقی می باشد که در برابر انفجار قوی و حرارت شعله آتش مقاوم می باد و مانع بسیار خوبی در برابر موج انفجار و یا شعله های مستقیم از آتش می باشد، از این نوع قطعه در پالایشگاه نفت و گاز و پتروشیمی به فراوانی استفاده شده است. این دستگاه توسط شرکت الهام سازه البرز بومی سازی شده و از نظر کیفیت و قابلیت و قدرت از نمونه های خارجی آن بسیار برتر بوده و قیمت خیلی پایین تری نصبت به نمونه های مشابه خارجی خود دارد.

دمپر اتوماتیک:

تنظیم دمای هوا در این نوع دستگاه توسط موتور الکتریکی که به تیغه ها متصل است انجام میپذیرد و بیشتر در بخش تهویه مطبوع خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد تا از هدر رفت انرژی جلوگیری شود. مثلا بر روی کانال های هوا موقع نصب داکت اسپلیت از این نوع دمپر استفاده می شود.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *