چیلــر تــراکمی آب خنــک
چیلر تراکمی آب خنک یا Water Cooled Chiller یکی از انواع چیلر می باشد که نحوه کار آن بر اساس سیکل تبرید تراکمی بخار می باشد و فرایند دفع حرارت در داخل کندانسور به کمک آب خنک تولید شده در برج خنک کننده انجام می پذیرد. اگر به دنبال خرید چیلر تراکمی آب خنک هستید و یا میخواهید از قیمت چیلر تراکمی آب خنک می باشید تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
نحوه عملکرد چیلر تراکمی آب خنک:
- تراکم توسط کمپرسور
- چگالش توسط کندانسور
- اختناق توسط شیر انبساط
- تبخیر توسط اواپراتور
نحوه کار در چیلر تراکمی آب خنک به این صورت است که گاز مبرد با دمایی پایین وارد کمپرسور می شود و در اینجا بار اثر فشار دمای آن بالا رفته و سپس بخار داغ خروجی به سمت از کمپرسور خارج و به سمت کندانسور در حرکت می باشد.
بخار وارد شده با دمای بالا در کندانسور با آب خنک ورودی از برج خنک کننده باعث می شود که دمای گاز مبرد پایین برود و دمای آب در کندانسور بالا می رود، در ادامه به واسطه اختناق در شیر انبساط فشار افت می کند و این افت فشار باعث تبخیر مقداری از مایع مبرد می شود.
جریان سرد دو فازی مبرد (مخلوطی از مایع و گاز) پس از خروج از شیر انبساط وارد اواپراتور شده تا با جذب گرمای آب ورودی دمای آن را کاهش می دهد. به این ترتیب مایع مبرد تبخیر شده و با جذب گرما به شکل بخار داغ دما پایین از اواپراتور خارج شده و و مجدد به کمپرسور باز میگردد.
کاربرد چیلر تراکمی آب خنک:
چیلر تراکمی آب خنک خصوصا در ظرفیت های برودتی بالا در مقایسه با چیلر تراکمی هوا خنک به مراتب مصرف برق کمتر داشته و هزینه خرید آن نیز پایین تر از چیلر تراکمی هوا خنک می باشد، اما به دلیل کمبود آب در کشور و محدودیت اجرا در شرایط اقلیمی خاص خرید چیلر تراکمی هوا خنک بیشتر از خرید چیلر تراکمی آب خنک می باشد.
فرایندهای ترمودینامیک در چیلر تراکمی آب خنک:
همان طور که در بالا اشاره کوتاهی کردیم یک چرخه کامل مایع مبرد در چیلر تراکمی آب خنک را فرایند ترمودینامیک می گویند، در ادامه ما این فرایند را به صورت جداگانه و جز به جز مورد بررسی قرار می دهیم.
کمپرسور (فرایند تراکم):
کمپرسور عامل فرایند تراکم در سیکل تبرید تراکمی بخار می باشد، با متراکم شدن گاز مبرد انرژی لازم برای به جریان انداختن آن ایجاد می گردد، در چیلر تراکمی آب خنک با توجه به میزان و ظرفیت برودت دستگاه نوع مبرد مصرفی ، کابری پروژه و عوامل دیگر، از کمپرسورهای متعددی می توان استفاده کرد.
با توجه به به اقتصادی نبودن استفاده از چیلر تراکمی آب خنک در ظرفیت های پایین توجیه اقتصادی ندارد و معمولاً از کمپرسورهای اسکرو و سانتریفیوژ در این نوع چیلرها استفاده می شود، در ادامه ما جدول انواع کمپرسور و ظرفیت آنها مورد بررسی قرا میگیرد.

انواع کمپرسور و نوع کارایی و قدرت هر کمپرسور بسته به شکل و کارایی و ظاهر
کندانسور (فرایند چگالش):
برای دفع حرارت تولیدی از فرایند تراکم که در کمپرسور به وجود می آید و فرایند تبخیر که در اواپراتور تولید می شود از کندانسور استفاده می شود، کندانسور آبی که معمولا به صورت مبدل حرارتی پوسته و لوله طراحی و تولید می شود، بخار داغ خروجی کمپرسور، از بالا وارد پوسته مبدل شده و در تماس با جداره سرد لوله قرار میگیرد که جریان آب خنک تولیدی توسط برج خنک کننده از درون آن عبور می نماید.
گرمای جریان بخار ورودی به پوسته بعد از آنکه با جداره لوله به جریان آب خنک داخل لوله ها منتقل می گردد، در نهایت آب گرم به برج خنک کننده باز میگرددو مجدداً تا دمای مورد نیاز خنک می شودو از طرف دیگر بخار داغ مبرد ورودی به پوسته که الان دمای آن کاهش پیدا کرده است به مایع تبدیل شده و از پایین پوسته به خارج منتقل می شود.

فرایند اجرای جریان در کندانسور،خرید چیلر تراکمی آب خنک،استعلام قیمت چیلر راکمی آب خنک
شیر انبساط ( فرایند اختناق ):
کاهش فشار مایع مبرد از طریق کاهش سطح مقطع عبور جریان می باشد که نتیجه آن کاهش دمای مبرد نیز خواهد بود،شیر انبساط با کنترل مقدار جریان عبوری، دمای مبرد ورودی به اواپراتور و در نتیجه دمای آب سرد خروجی از چیلر را تعیین می کند.شیر انبساط، با توجه به مقدار فشار و دمای مبرد خروجی از اواپراتور، میزان سوپرهیت ایجادشده در جریان خروجی از اواپراتور را تنظیم کرده تا بدین وسیله از ورود مایع مبرد به کمپرسور جلوگیری شود.
سوپرهیت: اختلاف دمای بخار مبرد خروجی از اواپراتور و دمای تبخیر مبرد ورودی به اواپراتور می باشد.
انواع شیر انبساط:

عکس از شیر انبساط مکانیکی و الکتریکی چیلر تراکمی آب خنک
مکانیکی:
در این نوع شیر انبساط یک حباب حسگر دما در خروجی مبرد از اواپراتور نصب می شود، میزان سوپرهیت ایجاد شده در اواپراتور توسط این حسگر تشخیص داده شده و بر این اساس، مقدار جریان مبرد ورودی به اواپراتور به شکل مکانیکی کنترل می شودنام دیگر این نوع شیر انبساط به ترموستاتیکی نیز مشهور است.

شیر انبساط مکانیکی در چیلر تراکمی آب خنک
الکتریکی:
نوع دیگری از شیرهای انبساط که با اندازه گیری تؤامان دما و فشار مبرد خروجی از اواپراتور، میزان سوپرهیت ایجادشده در اواپراتور را تنظیم می کند. بطوریکه با اندازه گیری فشار، دمای اشباع معادل (دمای تبخیر مبرد در اواپراتور) را تشخیص داده و با اندازه گیری دما، اختلاف دمای بخار خروجی از اواپراتور و دمای تبخیر مبرد ورودی به اواپراتور (سوپرهیت)، مشخص می شود. بر این اساس، مسیر عبور جریان مبرد، با فرمان یک کنترلر الکترونیکی کم و زیاد شده تا میزان سوپرهیت مورد نظر حاصل گردد. دقت کنترل جریان در این نوع از شیرهای انبساط به مراتب بالاتر است.

عکس شیر انبساط الکتریکی چیلر تراکمی آب خنک
اواپراتور( فرایند تبخیری ):
آخرین مرحله در فرایند ترمودینامیک سیکل تبرید تبخیر می باشد که حاصل آن تولید آب سرد داخل چیلر می باشد، اواپراتور عاملی است که در قالب یک مبدل حرارتی با انتقال گرما جریان آب به مبرد سرد ورودی ضمن کاهش دمای آب باعث تبخیر کامل مایع مبرد می شود
دو نوع مبدل حرارتی در چیلر تراکمی به خنک به عنوان اواپراتور وجود دارند که به شرح زیر می باشند.
مبدل حرارتی صفحه ای:
این نوع مبدل حرارتی، دارای صفحات نازک فلزی است که از آن ها جهت انتقال حرارت بین دو جریان سرد و گرم سیال استفاده می شود. صفحاتی با سطوح صاف و یا موج دار که ضمن ایجاد کانال هایی برای جریان های سیال، آن ها را از هم جدا می کنند. مهمترین مزیت اواپراتور صفحه ای در مقایسه با اواپراتور پوسته و لوله این است که جریان سرد مبرد و جریان گرم آب، در معرض سطح بزرگتری برای تبادل گرما قرار می گیرند؛ به این معنا که آب و مبرد روی صفحات فلزی کاملاً پخش می شوند؛ در نتیجه انتقال حرارت بهتری صورت گرفته و آب در زمان کوتاه تری خنک می شود. به عبارت دیگر، برای تولید حجم یکسانی از آب سرد، اندازه یک اواپراتور صفحه ای به مراتب کوچکتر از اندازه یک اواپراتور پوسته و لوله خواهد بود.

اواپراتور های صفحه ای جهت خنک سازی گاز مبرد با مایع سیال آب
مبدل حرارتی پوسته و لوله:
یکی از مبدل های رایجی است که در دستگاه های تهویه مطبوع و برودت صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که از نامش پیداست، این مبدل دارای پوسته ای استوانه ای می باشد که تعدادی لوله درون آن قرار گرفته است. در اواپراتور پوسته و لوله (از نوع Dry expansion) مخلوط سرد و دو فازی جریان مبرد از درون لوله ها و جریان گرم آب از درون پوسته (بیرون لوله ها) عبور می کند. حرارت از دیواره لوله ها، بین دو جریان آب گرم و مبرد سرد منتقل شده و به این ترتیب، ضمن کاهش دمای آب، مایع مبرد باقی مانده نیز کاملاً تبخیر می گردد.

اواپراتور نوع پوسته و لوله
نحوه خرید چیلر تراکمی آب خنک و یا استعلام قیمت چیلر تراکمی آب خنک از ماندگار تجهیز طلایی:
اگر به دنبال خرید چیلر تراکمی هستید و یا می خواهید از قیمت انواع چیلر تراکمی در بازار مطلع شوید بهتر است از راه های زیر اقدام نمایید:
- عضویت در سایت و ثبت سفارش خرید اقساطی چیلر تراکمی و مطالعه توضیحات و نحوه کار انواع چیلر
- تماس تلفنی به شماره های 79402000-021 و یا 091218350427
- ارسال پیامک از طریق پلتفرم واتس آپ و یا ارسال SMS به شماره های 09121835042 و یا 09904800151
- ارسال پیامک از طریق پلتفرم واتس آپ موجود در سایت.
دیدگاهی در مورد “چیلر تراکمی آب خنک”