چیلر چیست ؟ مزایا و معایب استفاده از چیلر
تفاوت انواع چیلر تراکمی در نوع کمپرسور (پیستونی ، اسکرال، اسکرو و یا سانتریفیوژ) و نیز نوع کندانسور (آب خنک و یا هوا خنک) و چیار جذبی در تک اثره و دو اثره بودن آن می باشد، هر چند انواع چیلر از نظر طرز کار و اجزای تشکیل هنده ممکن است با یکدیگر تفاوت داشته بانشد ولی همگی آنها یک وظیفه مشخص دارند، چیلر دستگاهی است که گرمای یک سیال مانند آب و یا گاز مانند هوا را با استفاده از سیکل تبرید تراکمی یا سیکل جذبی گرفته و تبدیل به سرما می نمیاد، اگر به دنبال خرید چیلر هستید و یا میخواهد از قیمت چیلر و نحوه کار انواع چیلر با خبر شوید تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
چیلر ها همگی از دو نوع چیلر جذبی و چیلر تراکمی ساخته شده اند، و وظیفه همگی آنها سرد کردن یک سیال می باشد، این سیال سرد شده معمولا در ساختمان یا صنایع برودتی صنعتی استفاده قرار میگیرد، دمای آب سرد شده در چیلرهای بین 2 تا 7 درجه سانتیگراد می باشد هر چند برخی چیلرهای که به آنها چیلر صنعتی گفته می شود دمایی تا منفی 80 درجه را تولید می کنند که در سردخانه ها مورد استفاده قرار میگیرد.
چیلرهای معمولا بین ظرفیت های 15 تا 2000 تن تبرید تولید می شوند و چیلرهایی که کمتر از 15 تن تبرید توان دارند به عنوان مینی چیلر در بازار به فروش می رسند، اگر میخواهید از قیمت مینی چیلر مطلع شوید و یا در مورد مینی چیلر اطلاعات داشته باشید بر روی لینک کلیک نمایید.
نحوه عملکرد چیلر در ساختمان :
چیلر خانگی یک سیال سرد شده مانند آب از طریق لوله هایمسی تعبیه شده به دستگاه هایی مانند هواساز و یا فن کویل جهت سرمایش محیط منتقل می شوند، در این نوع هوای محیط که دمای بیشتری دارد با لوله های مسی که دارای سیال خنک می باشند تبادل دما کرده و باعث خنک شدن محیط می شود.
آب سردی که حال دمای محیط را گرفته و گرم شده است مجدد از طریق لوله های برگشتی به داخل چیلر منتقل می شود تا برای سرد شدن آماده شود، طرز کار فن کویل به این طورت می باشد که در داخل آن مقدار زیادی از لوله های خم دار در کنار هم قرار دارند و سیال سرد شده در داخل این لوله ها در حرکت است و از طریق یک فن هوا به لوله ها دمیده می شود و باعث سرد شدن محیط داخل می شود.
فن کویل باعث کاهش رطوبت محیط نیز می شود به این صورت که سطح سرد لوله های فن کویل باعث تقطیر بخار آب موجود در هوا بر روی سطح لوله می شود و به این صورت منجر به کاهش رطوبت در محیط اطراف خود می گردد.
تقسیم بندی انواع چیلر:
چیلر به دو نوع اصلی تقسیم می شوند، انواع چیلر را می توان به چیلر جذبی و چیلر تراکمی دسته بندی نمود، هر کدام از این دسته ها خود دارای انواع مختلفی از کندانسور می باشند،مثلا چیلر تراکمی از نظر تقسیم بندی کندانسور به دو دسته کندانسور شل اند تیوب آب خنک و کندانسور فن دار هوا خنک تقسیم می شوند.
در چیلر تراکمی شل اد تیوب آب خنک گرمای اضافی مبرد توسط آب گرفته می شود و در نوع چیلر تراکمی کندانسور هوا خنک گرمی اضافی مبرد در آن توسط هوا گرفته می شود.
چیلر تراکمی و مدل های آن:
چیلر تراکمی در کل به دو دسته اصلی و شش مدل مختلف تقسیم می شوند، این دسته بندی بر اساس نوع کندانسور و نوع کمپرسور می باشد که در ادامه شکل آن را بررسی می نماییم.

کندانسور چیست ؟ انواع کندانسور در چیلر تراکمی :
کندانسورها به دو دسته کندانسور آب خنک یا آبی و کندانسور هوا خنک تقسیم می شوند که این دو دسته بشیتر در صنایع خانگی و صنعتی استفاده می شوند.
اشتباه عموم بر این است که آب خنک این است که چیلر آب را سرد می کند و هوا خنک یعنی اینکه چیلر هوا را خنک می نماید، هماگونه که در بالا به آن اشاره کردیم چیلرها فقط توانایی خنک کنندگی آب را دارند نه کار دیگر.
کنداسنور بخشی از چیلر است وقتی گرمای چیلر توسط فن دفع می شود به آن هوا خنک گفته می شود و اگر این گرما توسط آب دفع شود به آن آب خنک گفته می شود.
در کندانسور هواخنک همانگونه که از نامش پیداست خنک کنندگی از طریق فن که در قسمت بالایی چیلر تعبیه شده است انجام میشود و این قسمت مدام در مجاورت هوا آزاد می باشد، کندانسور هوا خنک که در قسمت بالایی چیلر قرار میگیرد از لوله های مسی متعددی تشکیل شده است که مبرد داغ و فشرده در داخل این لوله ها در حرکت می باشد و توسط چند فن که به این لوله ها دمیده می شود گرما از مبرد گرفته می شود.
کندانسور آب خنک، آب که به صورت بی نهایت در دسترس نیست و باید به طریقی همین آب هم گرمای خود را از دست بدهد تا مجددا بتواند گرمای مبرد داغ و فشرده را در کندانسور دریافت کند که برای این کار از برج خنک کننده استفاده می شود که آب کندانسور به برج می رود و پس از اینکه در برج گرمای خود را به هوای آزاد داد مجددا به کندانسور برگردد. بنابرین کندانسور آب خنک دارای فن نیست و از نوع شل اند تیوب (پوسته و لوله) است و مطابق شکل زیر مشاهده می کنید که به چه نحوی این قسمت ها با هم ارتباط داشته و در واقع چیلر نوع آب خنک دارای ۲ مدار آب است. یکی آب سرد چیلر که به مصرف کننده های نهایی فرستاده می شود و یکی هم آب در گردش کندانسور که به برج خنک کننده فرستاده می شود تا حرارت خود را در برج از دست بدهد و مجددا با پمپ برگردانده شود.

انواع چیلر تراکمی آب خنک و چیلر تراکمی هوا خنک، کندانسور آب خنک و کندانسور هوا خنک،فروش انواع چیلر تراکمی هوا خنک و چیلر تراکمی آب خنک
انواع کمپرسور در چیلر تراکمی:
در کل ما چهار نوع کمپرسور برای فشرده سازی و راه اندازی مبرد وجود دارد:
- پیستونی یا رفت و برگشتی
- اسکرو یا مارپیچی
- اسکرال یا حلزونی
- سانتریفیوژ یا گریز از مرکز




اگر برای پروژه عمرانی و ساختمانی خود نیاز به خرید آجر فشاری قرمز دارید و یا میخواهید از قیمت سیمان تیپ دو با خبر شوید کافیست با یک تماس تلفنی با شماره های 79402000-021 و یا 09121835042 از قیمت ها و مشاوره رایگان کارشناسان فروش ما بهره مند شوید.
قسمت های 5 گانه چیلر تراکمی:
هر چیلر تراکمی از 5 قسمت اصلی تشکیل شده است که هر مدام دارای انواع و مدل های متفاوتی هستن که همین انواع و تفاوت ها باعث فزایش قیمت چیلر تراکمی و یا در زمان خرید چیلر تراکمی باعث افزایش قیمت آن می شود، این اجزا به ترتیب عبارتند از:
- کمپرسور و موتور الکتریکی
- مبرد ( این گاز خود دارای مدل های متفاوتی مانند R22 - R410a -R413a , ... تشکیل شده اند که در یک بخش جدا انواع مبرد و مدل های آن را توضیح خواهیم داد.
- شیر انبساط که وظیفه کاهش فشار گاز مبرد را بر عهده دارد.
- اواپراتور که وظیفه آن این است که گرمایی سیالی که قرار است سرد شود را به مبرد می دهد.
- مدل حرارتی کندانسور
انواع چیلر جذبی - مدل های چیلر جذبی | قیمت چیلر جذبی
چیلرهای جذبی به 3 شکل و در کل به 6 مدل مختلف دسته بندی می شود.
- اول بر اساس اینکه انرژی مورد نیاز برای راه اندازی سیکل جذبی از طریق مشعل مستقیم آتش و یا از طریق شعله غیر مستقیم مثل حرارت اضافی یک کوره تأمین می شود.
- دوم بر اساس سیستم آب و آمونیاک به عنوان سیستم جاذب و مبرد استفاده می شود یا اینکه از آب و لیتیوم بروماید.
- سوم کل چیلر بر اساس سیستمتک اثره و یا دو اثره کار خود را انجام می دهد.

انواع چیلر جذبی با جدول
ضریب عملکرد COP چیلر جذبی نسبت به تراکمی بسیار کمتر و اغلب بین ۰٫۵ تا ۱ می باشد (در چیلر تراکمی ضریب عملکرد حداقل ۳ است) و این مسئله یکی از بزرگترین معایب سیستم جذبی محسوب می شود. از نوع جذبی بهتر است فقط زمانی استفاده شود که از یک منبع حرارتی بدون استفاده که در حال تلف شدن است استفاده کنیم و سیکل آن را راه بیاندازیم. این منبع حرارتی می تواند آب گرم و یا بخار ، حرارت دفع شده از توربین گاز ، گرمای دودکش کوره ها و بویلرها و هر نوع حرارت مستقیم و یا غیر مستقیمی باشد که بتوان آن را با سیکل جذبی بازیافت و جهت سردسازی آب استفاده نمود. انواع آن عبارتند از تک اثره و دو اثره که در نوع تک اثره ، آب به عنوان مبرد و ماده لیتیوم بروماید به عنوان جاذب استفاده می شود.
نحوه خرید چیلر جذبی و یا اطلاع از قیمت چیلر جذبی از ماندگار تجهیز طلایی:
اگر به دنبال خرید چیلر جذبی یا خرید چیلر تراکمی هستید و یا میخواهید از قیمت چیلر در هر روز با خبر باشید می توانید از طریق روش های زیر اقدام نمایید:
- ساخت اکانت برروی سایت و داشتن دسترسی به بروزترین اطلاعات در مورد انواع چیلر و اطلاع از قیمت چیلر
- تماس تلفنی با شماره های 79402000-021 و یا 09121835042
- ارسال پیامک از طریق پلتفرم واتس آپ و یا ارسال SMS به شماره های 09121835042 و یا 09904800151
- ارسا پیامک از طریق پلتفرم واتس آپ موجود در سایت.
1 نظر در “چیلر چیست”