انــواع چیــلر جــذبــی
چیلر جذبی یا همان چیلر ابزوربشن ماشینی است که طی یک سیکل دائمی تحت عنوان سیکل جذبی و با استفاده از منابع گرمایی مانند بخار داغ یا شعله مستقیم گاز ، آب را سرد کرده و به واحدهای ساختمانی مانند فن کویل یا هواساز یا واحدهای صنعتی ، جهت خنک کاری ارسال می کند.اگر به دنبال خرید اقساطی چیلر جذبی هستید و یا می خواهید از قیمت چیلر جذبی مطلع شوید تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
اجزای سازنده چیلر جذبی:
هر چیلر جذبی از چهار جز اصلی تشکیل شده است، در ادامه با این اجزا و نحوه کار آن در یک چیلر جذبی با هم به بحث می نشینیم همراه ما باشید:
اواپراتور:
وظیفه اصلی اواپراتور سرد کردن آبی است که باید در مصارف خنک کردن در ساختمان و یا خنک سازی در صنعت استفاده شود. در اواپراتور آب مقطر( به عنوان مبرد ) توسط نازل هایی بر روی لوله های حاوی آب چیلد (آبی که قرار است سرد شود و داخل لوله به جریان در آید)فشرده می شود و چون در داخل اواپراتور حلا وجود دارد آب مقطر با گرفتن کوچکترین گرمایی به بخار تبدیل می شود.
در واقع منظور از اطراف همان آب چیلد جاری در لوله ها است که حرارت را از آب چیلد می گیرد و منجر به کاهش دمای آب چیلد می شود. حال سوالی که پیش می آید این است که چرا و چطور فشار قسمت اواپراتور کم بوده و حالت خلا دارد؟ چونکه ماده ای به نام لیتیوم بروماید در قسمت ابزوربر چیلر جذبی وجود دارد (اواپراتور و ابزوربر به هم راه دارند) که به عنوان جاذب عمل کرده و بخار آب را به خود جذب می کند.
جاذب یا ابزوربر:
این قطعه وظیفه این را دارد تا فشار داخل اواپراتور را در حالت خلا نگاه دارد و این کار را از طریق جذب بخار مبرد تبخیر شده از ائاپراتور انجام می دهد.
پس از آن که لیتیوم بروماید توانست بخار آب را به خود جذب نماید به وسیله پمپی که به داخل قسمت ژنراتور پمپاژ می شود و به وسیله گرفتن حرارت خارجی ( این حرارت خارجی می تواند از یک مشعل به وجود آید و یا حرارت اضافی از یک کوره و یا دیگه بخار باشد) بتواند بخار آب را ز خودش جدا نماید و مجددا مورد استفاده قرا گیرد.
ژنراتور:
این قطعه وظیفه دارد که غلظت محلول لیتیوم بروماید را همیشه ثابت مانند حالت اولیه نگاه دارد.
زمانی که ژنراتور لیتیوم برماید را از بخار آب جدا کرد این دو هر کدام راهی جدا را در پیش می گیرند ، بخار آب به کندانسور می رود تا مجدد به حالت مایع تبدیل شود و لیتیوم برماید به ابزوربر می رود تا مجدد بتواند بخار آب موجود در اواپراتور را به خود جذب نماید.
کندانسور:
بخار مبردی که از ژنراتور آزاد می شود در این قسمت مجدد به مایع (آب مقطر) تبدیل می شود.
انواع دسته بندی چیلر جذبی
دسته بندی چیلر جذبی از نظر ماده جاذب:
در سیکل جذبی از یک ماده جاذب به عنوان سیال ثانویه استفاده می گردد. ماده جاذب (معمولا لیتیوم بروماید) گازهای حاصل از تبخیر مبرد (معمولا آب) در تبخیرکننده (اواپراتور) را که موسوم به سیال اولیه است را جذب می کند. از نظر نوع ماده جاذب و مبرد در کل ۲ نوع چیلر جذبی داریم.
در سیکل های لیتیوم بروماید – آب ، لیتیوم بروماید به عنوان ماده جاذب و آب به عنوان مبرد است ولی در سیکل های آمونیاک – آب ، آمونیاک به عنوان ماده مبرد و آب به عنوان جاذب خواهد بود. از دیگر انواع چیلر جذبی که کاربرد کمتری دارد می توان به نوع سیلیکاژلی آن اشاره کرد که در آن هم آب نقش مبرد و ماده ای به نام سیلیکاژل نقش جاذب را ایفا می کند
دسته بندی از نظر ژنراتور:
چیلرهای جذبی از نظر نوع ژنراتور در انواع حرارت غیر مستقیم (مثل بخار ، آب داغ و …) و نیز نوع شعله مستقیم طراحی و ساخته می شوند. منظور از حرارت غیر مستقیم این است که حرارت بی مصرف و در حال هدر رفتن یک فرآیند صنعتی یا دستگاه را بتوان با سیکل جذبی به سرمایش آب تبدیل نمود و منظور از شعله مستقیم این است که به طور مستقیم و با سوزاندن سوخت های فسیلی ، حرارت لازم برای کار سیکل جذبی را ایجاد نمود و به وسیله آن باعث سرمایش آب شد.
دسته بندی از نظر راندمان و مراحل:
از این نظر معمولا در انواع چیلر جذبی تک اثره (یک مرحله ای) ، دو اثره و حتی در مواقعی سه اثره طراحی و ساخته می شوند. در سال های اولیه که سیکل جذبی اختراع شده بود ، فقط نوع تک اثره طراحی و ساخته می شد.
رفته رفته متخصصان به فکر بهبود راندمان دستگاه بودند و برای ایجاد لیتیوم بروماید غلیظ تر به جای استفاده از یک ژنراتور تصمیم به استفاده از ۲ ژنراتور به عنوان ژنراتورهای دما بالا و دما پایین گرفتند که ما در متن های زیر به طور مفصل اجزا و طرز کار هر یک را شرح داده ایم و توصیه می کنیم که برای درک و شناخت بهتر و آشنایی با مزایا و معایب چیلر جذبی تک اثره و ۲ اثره حتما این متن ها را مطالعه کنید.
اگر به دنبال خرید اقساطی چیلر تراکمی 60 تن تبرید هستید و یا میخواهید از قیمت چیلر تراکمی 100 تن تبرید با خبر شوید کافیست با یک تماس با شماره های 79402000-021 و یا 09121835042 از کارشناسان ما در مورد قیمت چیلر جذبی و نحوه خرید اقساطی چیلر جذبی سوال نمایید و خرید خود را انجام دهید.
موارد مورد نیاز راه اندازی چیلر جذبی :
- گرمای اضافه و یا دفعی از یک منبع حرارتی ( مشعل، توربین گاز، دیگ بخار یا موتور خانه)
- آب رادیاتور یک موتور دیزل با استفاده از یک مبدل حرارتی
- گرمای خارج شده از اگزوز یک موتور دیزل
- گرمای یک بویلر و یا یک دودکش کوره
- مشعل مستقیم گازوییلی
- منابع حرارتی دیگر.
مزایا و معایب خرید چیلر جذبی:
- یکی از دلایل خرید چیلر تراکمی نسبت به خرید چیلر جذبی این می باشد که ضریب عملکرد چیلر جذبی COP برابر با 1 است این درحالی می باشد که ضریب عملکرد در چیلر تراکمی آب خنک و یا هواخنک این عدد به 3 میرسد.
- یکی دیگر از دلایل فروش کم چیلر جذبی این است که چیلر جذبی به برج خنک کننده نیاز دارد و در داخل برج خنک کنند باید آب وجود داشته باشد، با این وضع کم آبی در مناطق مختلف فروش چیلر جذبی کمتر از فروش چیلر تراکمی هوا خنک می باشد زیرا ددر نوع چیلر هوا خنک خبری از منبع آب و برج خنک کننده نیست.
- یکی از مزایای خرید چیلر جذبی این است که این نوع چیلر به برق بسیار کمی برای پمپ های محلول مبرد و تخلیه نیاز دارد و در زمان خرید این دستگاه خبری از نصب تجهیزات برقی اضظراری در داخل نیست و هزینه در بر ندارد.
- قیمت خرید چیلر تراکمی نصبت به قیمت خرید چیلر جذبی در حدوده 50% کمتر است البته این اختلاف قیمت در ظرفیت های پایین بیشتر می شود ولی در ظرفیت های بالا مانند چیلر تراکمی 100 تن تبرید اختلاف کم می شود ولی باز هم هزینه خرید چیلر جذبی بیشتر از هزینه خرید چیلر جذبی است.
- یکی دیگر از مزایای استفاده از چیلر جذبی پایین بودن صدای چیلر در زمان کارو عملکرد دستگه است که کمتر از چیلر تراکمی می باشد.
- یکی از معایب خرید چیلر جذبی این است که این چیلر از نظر اشغال سطح 40 تا 60 درصد از چیلر راکمی فضای بیشتری را اشغال می نماید و از نظر قد نیز بین 1 تا 3 متر از چیلر تراکمی بلند تر می باشد و برای محیط های کوچک مناسب نیست.
- از نظر وزن نیز چیلر جذبی در حدوده 2 برابر سنگین تر از چیلر تراکمی می باشد و از نظر زیر سازی و استحکام هزینه بالاتری در خرید چیلر جذبی بر دوش خریدار می گذارد.
نحوه خرید اقساطی چیلر جذبی و یا استعلام قیمت چیلر جذبی از ماندگار تجهیز طلایی:
اگر میخواهید اقدام به خرید اقساطی چیلر جذبی نمایید و یا میخواهید در هر لحظه از قیمت چیلر جذبی در بازار مطلع شوید کافیست از راه های زیر اقدام نمایید:
- عضویت در سایت و ثبت سفارش خرید اقساطی چیلر جذبی و بهره مندی از اطلاعات بروز و نظرات مشتریان.
- تماس تلفنی با شماره های 79402000-021 و یا 09121835042
- ارسال پیامک از طریق پلتفرم واتس آپ و یا ارسال SMS به شماره های 09121835042 و یا 09904800151
- ارسال پیامک از طریق پلتفرم واتس آپ موجود در سایت.